Outi Ihanainen-Rokio

Mastoksesta vastaavana valmentajana ja konsulttina toimii Outi Ihanainen-Rokio. 

Outi on perehtynyt asiantuntijaorganisaatioiden johtamiseen. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta sekä osaamisen kehittämisen johtamisesta. 

Valmentajana Outi hyödyntää osallistavaa yhteiskehittämistä ja palvelumuotoilua. Lisäksi hän on erikoistunut johtoryhmien kompetenssien kehittämiseen erityisesti ilmiöpohjaisen johtamisen ja kompleksisuuden teemoista. Valmennuksen ohella Ihanainen-Rokio opettaa johtamista ja viestintää yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

Outin uran ja opiskeluiden merkkipaaluja:

 • Mastos Oy, Growth Specialist, Founder 2022–
 • Growthsetters Oy, Founder 2016–
 • Helsingin yliopiston organisaatioviestinnän työelämäprofessorina 2018-2021 
 • Lehtori:  
  • Jyväskylä University School of Business and Economics (JSBE) 2018, 2021-
  • Noviassa 2020-
  • Helsinki School of Businessissa (Helbus) 2017-
 • Filosofian tohtori, organisaatioviestintä 2014
 • Ammatillisen opettajan pätevyys ja erikoistuminene e-oppimiseen 2007

Outin ajatuksia vastuullisuudesta:

"Pohditko koskaan millainen tulevaisuus on lapsillamme? Minä pohdin. Planeetan kestävyysrajat on jo ylitetty ja on epävarmaa, voivatko tulevat sukupolvet saavuttaa sitä hyvinvointia mitä meillä on tänään. Haluan toimia sen eteen, että yhä useampi meistä ryhtyy aktiiviseksi kestävämmän tulevaisuuden rakentajaksi ja hyvinvoinnin ylläpitäjäksi.

Minusta yritysten tulee olla eturintamassa rakentamassa ratkaisuja kestävyyteen. Se tarkoittaa, että yrityksen kasvu syntyy kestävästä toiminnasta.

Unelmoin yrityksistä, joilla on kykyä ja halua taklata vaikkapa vertaisoppimisen, työidentiteettien uudistamisen sekä yhteiskehittämisen avulla vastuullisen liiketoiminnan ja kasvun haasteita. Tällaiset yritykset uudistuvat jatkuvasti. Ne ovat löytäneet oman reseptinsä vastuulliseen kasvuun. Kun nämä yritykset tuottavat hyvinvointia yhteiskuntaamme tulevaisuudessakin, voin ehkä hetken murehtia vähemmän millaisen maailman jätämme jälkipolville.

Olen viestinnän ja johtamisen asiantuntija. Liiketoimintaa muotoilen yhteiskehittämisen ja palvelumuotoilun menetelmillä. Olen nähnyt useita kertoja konkreettisesti, kuinka yhteisen ymmärryksen rakentaminen ja yhteistoiminta uudistaa ihmistä ja organisaatiota. Olen ikuinen humanisti, jonka CV:ssä asiantuntijatyön tekemisen, johtamisen ja kehittämisen moninaiset työt kohtaavat ennakkoluulottoman, mutta tutkittuun tietoon muutosmenetelmien paletin. Olenhan myös mm. organisaatioviestinnän tohtori, koulutettu pelinhoitaja, entinen HR-pomo, projektipäällikkö sekä palvelumuotoilija."